
Káposztás tészta-cvekedli
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 160 g víz
- 5 g Himalája só
Egyéb hozzávalók:
- negyed fej édeskáposzta (330 g)
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
- Himalája só, őrölt kömény, őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉS:
A káposztát reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni legalább 15 percig, majd nyomkodjuk ki a levét. Kókuszolajon pirítsuk meg a fűszerekkel körülbelül 30 perc alatt.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd száraz felületen nyújtsuk papírvékonyra. Ez nehéz feladat lesz, gyűrjük fel az ingujjat. Vágjunk belőle kockákat majd tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (közben kevergessük meg néha). Alá lehet lisztezni, ha úgy könnyebb, én nem tettem, hogy kelljen számolgatni pluszban a szénhidrátokat. Amint elkészült szűrjük le és hideg folyóvízzel öblítsük át, majd keverjük össze a forró káposztával és melegítsük össze.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Forrás: Éden Prémium